Yin Yoga

Bij de beoefening van Yin yoga verblijft men gedurende een langere periode (tussen de 2 en 5 min.) in een zelfde pose. Yin Yoga richt zich op het mobieler maken van onze gewrichten. Door het langdurig in de houding te verblijven wordt naast spieren vnl. bindweefsel op rek gebracht en daardoor gestimuleerd. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd, hierdoor neemt de kwaliteit van het bindweefsel toe en worden gewrichten beweeglijker. Er ontstaat meer ruimte en flexibiliteit in het lichaam, in het bijzonder rond heupen, gehele rug, knieën en enkels. Tevens bevinden de meridianen zich in ons bindweefsel, deze subtiele energie stromen beïnvloeden op hun beurt weer onze chakra’s. Door diep op het bindweefsel te werken middels de verschillende yogahoudingen wordt ook ons (subtiele) lichaam op een positieve wijze beïnvloed wat weer doorwerkt op onze weerstand en weerbaarheid. Dit kan zich weer vertalen in een sneller herstel na fysieke of mentale problemen.
Yin Yoga is een vorm van mindfullness. Gedurende de beoefening wordt je begeleid om in het moment te zijn, in contact met je lichaam en je gevoel. Het beoefenen van Yin Yoga is een
mooie tegenhanger van het hedendaagse snelle hectische leven waarin we dagelijks te maken krijgen met vele prikkels die bewust of onbewust op ons inwerken.