Ik ben weerbaar!! – 11 t/m 14 jr – Start 16 mei

Cursus Weerbaarheidstraining

Wat is weerbaarheid:
Weerbaarheid is je eigen pad bewandelen, je eigen keuzen maken. Als je weerbaar bent kun je aangeven wat je wilt maar ook wat je niet wilt. Je kunt op een rustige, respectvolle manier voor jezelf opkomen en keuzes maken in alledaagse situaties. Weerbaarheid is het erkennen, herkennen en stellen van grenzen d.m.v. taal, houding, uitstraling en desnoods door fysieke zelfverdediging.

Weerbaarheid heeft een preventieve werking. Het helpt je de juiste keuze maken in lastige situaties. Een persoon die sterk in zijn schoenen staat zal minder snel gepest worden, zal eerder hulp aan een ander vragen en tegenslagen zullen makkelijker worden verwerkt.
In het geval dat er gepest wordt de is de kans groter dat het pesten stopt als je op de juiste manier reageert. Ook bij het verwerken van geweldservaringen kan een weerbaarheidstraining een positieve bijdrage leveren. Een belangrijke voorwaarde voor weerbaarheid is een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Hierdoor kun je beter voor jezelf opkomen en zo nodig hulp vragen.

Yo’s Gym biedt de cursus “Ik Ben Weerbaar” aan met een unieke combinatie van Rots en Water training, Zelfverdediging en Kickboksen.

Deze cursus is voor jongens en meisjes vanaf 11 tot en met 14 jaar. Dit om je te helpen om zekerder en zelfstandiger te maken bij de overstap naar de middelbare school en de onzekere periode die bij de pubertijd hoort te doorstaan.

Rots en Water methode:
Rots staat voor: opkomen voor jezelf, jezelf kunnen verdedigen, eigen keuzen kunnen maken, een eigen mening hebben en je eigen weg gaan
Water staat voor: elkaar respecteren, aan de regels houden, elkaar geen pijn doen, samenwerken met anderen, vriendschap, vriendelijkheid en communicatie.

De Rots en Watermethode zorgt ervoor dat je dingen over jezelf leert. Je komt erachter hoe jij dingen aanpakt en wat jij heel goed kunt. Daarnaast proberen we je te helpen om te oefenen met dingen die je nog lastig vindt. Door middel van deze methode proberen we je te helpen hoe je het beste met anderen om kunt gaan en kunt reageren. We hopen dat je de dingen die je hier leert, ook mee kunt nemen naar school, sport en huis.

Wat is een weerbaarheidstraining:
In weerbaarheidstrainingen staat het vergroten van zelfvertrouwen van de cursisten centraal. De cursisten leren gebruik te maken van fysieke, verbale en mentale technieken om voor zichzelf op te komen. Deze combinatie heeft het meeste effect in de verdediging tegen grensoverschrijdend gedrag.

Tijdens de training komen de onderwerpen zoals: stevig staan, ademhaling, focus, voor jezelf opkomen, lichaamstaal, mentale kracht, grenzen en voelen aan bod.

Wat is het doel van een weerbaarheidstraining:
Het doel van een weerbaarheid training is het vergroten van je gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen, bewust te worden van jezelf, je omgeving en jouw rol in dit geheel. Weerbaarheid is een doeltreffend middel om je te wapenen tegen pestgedrag, groepsdruk, machtsmisbruik, grensoverschrijdend gedrag en mishandeling.

De Cursus “Ik Ben Weerbaar” zal gegeven gaan worden door Rosa Louwerse. Rosa is een frisse jonge en pittige meid die de CIOS opleiding net achter de rug heeft. Rosa geeft al enige tijd lessen zelfverdediging en Kickboksen bij Sportteam Ede. Daarnaast heeft ze de opleiding Rots en Water afgerond.

Ik Ben Weerbaar zal 8 weken lang op woensdagmiddag van 17.00 – 18.00 uur bij Yo’s Gym aan de Weerkruislaan 97 B gegeven gaan worden. De eerste les wordt op woensdag 16 mei gegeven zodat je precies voor de zomervakantie klaar bent met deze cursus. Heb je alle lessen gevolgd dan zal je aan het einde van de laatste les naar huis gaan met het Certificaat dat je aan deze cursus hebt deelgenomen.

Bij minder dan 4 deelnemers zal deze cursus niet door kunnen gaan. Het maximaal aantal deelnemers zal 14 bedragen. Dit om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende tijd en aandacht krijgt.

Voor deelname vragen we een bedrag van € 95.00. Opgeven graag uiterlijk voor 1 mei.

Heb je interesse in deze cursus neem dan contact op via info@yosggym.nl, Yolanda van Bindsbergen zal je mail zo snel mogelijk beantwoorden. Natuurlijk is het ook mogelijk om eventuele vragen telefonisch te stellen. Bel hiervoor naar 0638717384.