Cursus Ademen – Just Breathe

Ademhalen, hoe simpel kan het zijn?

Ademhalen is het eerste wat je doet als je geboren wordt. Je eerste ademhaling wordt nauwlettend in de gaten gehouden en als die niet snel genoeg tot stand komt dan wordt je daar kordaat bij geholpen.
In de eerste maanden van je leven wordt je ademhaling aandachtig gevolgd door je ouders. Toen je ouders het vertrouwen hadden dat je een gezond kindje was, verslapte de aandacht. Hoe je in de verdere jaren ademt blijkt steeds minder belangrijk te worden. Alleen in panieksituaties (ziekte, iets in je keel o.i.d) brengt de aandacht opeens weer volledig naar je ademhaling. Het belangrijkste wat we weten over de ademhaling is dat het ons in leven houdt. We kunnen dagen zonder eten en drinken maar zonder ademhaling is er geen leven

Jammer dat de aandacht van onze ademhaling in de loop van ons leven steeds minder belangrijk gevonden wordt. Want ademhalen is veel meer dan het bovenstaande. Door goed te leren ademen zal je je lichaam, je geest en je emoties op de meest krachtige manier versterken. Van een goede ademhaling profiteert je hele lichaam. Je voelt je goed, je ziet er sprankelender en relaxter uit en je blijft rustiger op spannende momenten. Maar ook als je vaak last hebt van Hoofdpijn, pijn in je nek en schouders, slecht slapen,  een opgejaagd gevoel dan kunnen ademhalingsoefeningen wel eens een oplossing zijn voor deze vervelende klachten. Er zijn ook goede resultaten geboekt bij mensen met fybromyalgie,  ME, spierreuma en vermoeidheidsklachten en hyperventilatie.   Er zijn heel veel verschillende ademhalingsoefeningen maar welke oefening is goed voor jou en welke niet?

Tijdens de cursus “Just Breath” gaan we op zoek naar de oefening (of oefeningen) die het beste bij jou past. Je maakt in 6 cursusmomenten kennis met een groot aantal ademhalingsoefeningen en daar zitten er altijd een paar bij die voor jou prettig zijn.